Nettibaari - Surffaamalla nousuun...

Yleistä tietoa Nettibaarista

Idea

Olen haalinut baarikaappiin sisältöä useamman vuoden. Sisällön monipuolistuessa tuli hankittua useampikin drinkkikirja. Kirjoissa on kuitenkin se ongelma, että suhteellisen laajallakin viinavarastolla jokaisesta drinkistä puuttuu jotakin. Vie kauan aikaa selata kirjaa ja etsiä sieltä tietyntyyppistä drinkkiä, johon löytyisi kaikki valmistusaineet.

Netistäkin löytyi vain yksi suomenkielinen vastaava palvelu, mutta sen monipuolisuus ja hakutoiminnot eivät tyydyttäneet minua.

Aluksi ajatuksena oli tehdä joku simppeli tietokanta omaan käyttöön. Kuitenkin muiden projektejen myötä on tullut opiskeltua MySQL:a ja PHP:tä, joten päätin toteuttaa samoilla työkaluilla myös tämän tietokannan. Tällaisena Nettibaari säilyikin lähes 7 vuotta.

Keväällä 2012 kolleegani ehdotti, että hän haluaisi koodata koko Nettibaarin uusiksi nykystandardeja noudattaen ja samalla lisäten käytettävyyttä. Refaktoroinnin myötä myös jatkokehitys olisi helpompaa. Eihän minulla sitä vastaan mitään ollut, joten oma koodini jäi historiaan ja ammattilaisen koodaama Nettibaarin versio 3 julkaistiin kesäkuussa 2012.

Nettibaari kiittää

En suinkaan tehnyt koko projektia itse.

Sivujen sisällön suunnittelussa on ollut apunamme "Uusia drinkkejä janoisille"- kirjan kirjoittaja Samu Salminen. Kirjaa voi tiedustella sivuston ylläpidolta, kirjakaupoista tai kirjoittajalta itseltään samu.salminen(at)maxinetti.fi

Lisäksi haluan kiittää seuraavia vapaaehtoisia avustajia:

Grafiikka ja värimäärittely (versio 1.0) : Jupe
Tietokannan täyttö: Hanna
Tietokannan suunnitteluapu (versio 1.0): McPolo
Yleisiä vinkkejä (lähinnä versioihin 1-2): #webdev IRC-kanava ircnetissä

10.6.2012
Nettibaari