Nettibaari - Surffaamalla nousuun...

Vodka

Tyyppi
Alkoholi
Alkoholiprosentti
40 %
Tilastot
Esiintyy 385 drinkissä.
Lisätty 8 545 baarikaappiin.
Toiminnot
Näytä drinkit
Lisää baarikaappiin

Kuvaus

Vodka on kirkas ja tyypillisesti väritön viina. Sana vodka on venäjän kielen diminutiivi- eli hellittelymuoto sanasta voda, vesi. Vodkaa valmistetaan yleensä viljasta, mutta sitä voidaan tislata muistakin tärkkelystä sisältävistä aineksista, esimerkiksi perunasta, maissista tai sokerijuurikkaasta. Lukuun ottamatta muutamia maustettuja versioita, vodka sisältää ainoastaan vettä ja etanolia. Yleisimmät valmistusmaat ovat Venäjä, Puola, Suomi, Yhdysvallat, Kanada ja Ruotsi.

Vilja liotetaan veteen ja annetaan sen käydä. Sen jälkeen se tislataan valmistustavasta riippuen esimerkiksi kolmeen kertaan. Tislaus hävittää aineesta epäpuhtaudet. Tisle laimennetaan veteen, jolloin siitä tulee alkoholiltaan 32 - 47 tilavuusprosentin vahvuista nestettä. Lopuksi neste suodatetaan aktivoidun puuhiilisuodattimen läpi. Tuloksena syntyy vodkaa.

Vodkaa voidaan nauttia joko raakana, jolloin se usein jäähdytetään kylmäksi, tai vastaavasti juomasekoituksina. Vodka-merkkejä: Finlandia, Koskenkorva vodka, Absolut vodka ja Smirnov vodka.

Vodka-nimellä ei Suomessa saa myydä kuin vettä ja alkoholia sisältäviä juomia. Esimerkiksi Koskenkorvan viina ei ole virallisesti "vodka", koska siihen on lisätty maun pehmentämiseksi pieni määrä sokeria. (wikipedia)