Nettibaari - Surffaamalla nousuun...

Koskenkorva

Tyyppi
Alkoholi
Alkoholiprosentti
38 %
Kuva
Tilastot
Esiintyy 51 drinkissä.
Lisätty 6 531 baarikaappiin.
Toiminnot
Näytä drinkit
Lisää baarikaappiin

Kuvaus

Koskenkorva on viljasta valmistettua kirkasta viinaa, johon on lisätty sokeria. Se valmistettiin alun perin perunasta, nykyisin raaka-aineena on ohra. Perinteisen Koskenkorvan alkoholipitoisuus on 38 vol-%. Koskenkorva on saanut nimensä Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevasta 3 000 asukkaan Ilmajoen Koskenkorvan kylästä, jossa tuote tislataan jatkuvatoimisessa tislauslaitoksessa Altian tehtaalla 96-prosenttiseksi. Tisle laimennetaan pohjavedellä 38-prosenttiseksi. Pullotus tapahtuu Altian Rajamäen tehtaalla.

Valmistusprosessi on enemmän teollisuusetanoli-, kuin vodkaprosessi, koska siinä käytetään monimutkaista jatkuvatoimista tislausta yksinkertaisen panostislauksen sijaan, eikä tuotetta suodateta aktiivihiilellä, kuten monia vodkia. Koskenkorva viina ei ole siis varsinainen vodka.

Koskenkorva tuli markkinoille vuonna 1953. Puolen litran pullollinen maksoi tällöin 495 mk (4,95 uusissa markoissa). Usean vuosikymmenen ajan juomaa sai vain 0,5 l lasipullossa. Sitä ei myöskään viety ulkomaille. 1990-luvulla Koskenkorvaa alkoi saada muissa pakkauskoissa ja variantteina. Juoman historian tärkeä merkkipylväs on Viron liittyminen Euroopan Unioniin ja sitä seurannut viinaralli, joka johti Koskenkorvan merkittävään myyntiin ulkomailla ja uuteen pakkaustyyppiin eli 10 pullon "mäyräkoiraan". Vuonna 2005 perinteinen 0,5 l lasipullo maksaa 9,20 €. Pullon etiketissä luki alun perin "Koskenkorvan viinaa", sittemmin "Koskenkorvan viina" ja nykyään "Koskenkorva Viina". (wikipedia)