Nettibaari - Surffaamalla nousuun...

Jägermeister

Tyyppi
Alkoholi
Alkoholiprosentti
35 %
Kuva
Tilastot
Esiintyy 38 drinkissä.
Lisätty 5 358 baarikaappiin.
Toiminnot
Näytä drinkit
Lisää baarikaappiin

Kuvaus

Mast-Jägermeister perustettiin jo 1880 luvulla ja vielä silloin yhtiöllä oli muitakin tuotteita portfoliossaan. Nykyisin yhtiö valmistaa ainoastaan Jägermeisteria, joka tuli markkinoille vuonna 1935.

Jägermeister liittyy olennaisesti metsästykseen ja etenkin hirvimetsästykseen. Nimi merkitseekin Jahtimestaria ja hirvenpää-logo on syntynyt tarinasta jonka mukaan kreivi Hubertus hukutti suruaan metsästykseen vaimonsa traagisen kuoleman jälkeen. Kerran metsällä ollessaan kreivi näki valkoisen hirven, jonka sarvien välissä loisti kultainen risti. Hän piti näkyä merkkinä jumalalta ja päätti luovuttaa koko suuren omaisuutensa köyhille ja kirkolle. Hän perusti myös luostarin, opiskeli papiksi ja saarnasi jumalan sanaa kansan parissa. Hän kuoli vuonna 727 ja myöhemmin hänet julistettiin pyhimykseksi. Pyhä Hubertus tunnetaan edelleenkin metsämiesten suojelijana.

Jägermeister valmistetaan 56:sta eri yrtistä, joista yleisessä tiedossa on vain noin 20, mm. sitruunankuori, pomeranssi, tähtianis, inkivääri, kardemumma ja lakritsi. Loput valmistuksessa käytetyistä 36 yrtistä on tarkoin varjeltu salaisuus. Jägermeisterissa on alkoholia 35 % ja sokeria peräti 130 g/litra. Jägermeister nautitaan yleensä pakkaskylmänä shottina, mutta sitä käytetään myös sekoitettuna erilaisiin drinkkeihin.