Nettibaari - Surffaamalla nousuun...

Finlandia-vodka

Tyyppi
Alkoholi
Alkoholiprosentti
40 %
Kuva
Tilastot
Esiintyy 53 drinkissä.
Lisätty 3 690 baarikaappiin.
Toiminnot
Näytä drinkit
Lisää baarikaappiin

Kuvaus

Finlandia Vodka on suomalaista, viljasta valmistettavaa vodkaa. Se on väritön ja maultaan neutraali ja kuiva (eli ei sisällä sokeria), ja siinä on alkoholia 40 tilavuusprosenttia. Se kuuluu niin sanottujen premiumvodkien luokkaan, jossa se on maailman viidenneksi myydyin (2013). Finlandia oli vuonna 2008 maailman myynniltään nopeimmin kasvava premium-vodka.

Finlandia Vodka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1970. Nykyään sen ainoa omistaja on pohjoisamerikkalainen Brown-Forman Corporation, mutta Suomen valtion omistama Altia jatkaa sen valmistamista yksinoikeudella ainakin vuoteen 2025 saakka.

Finlandia Vodka -pullojen valmistus siirtyi 3.8.2009 Karhulan lasitehtaan lopettamisen jälkeen Viroon. Finlandia pullotettiin aiemmin Tapio Wirkkalan muotoilemaan kuuluisaan jääpulloon, mutta sittemmin mallia on pari kertaa muutettu sulavammaksi. Viimeisin luomus on Harri Koskisen suunnittelema.

Merkillä Finlandia on myynnissä myös seitsemän maustettua vodkalaatua: Lime, Mango, Cranberry (karpalo), Grapefruit (greippi), Tangerine (tangeriini), Wild berries (metsämarja) sekä Blackcurrant (mustaherukka).

Finlandia Vodkasta puhutaan useaan otteeseen kirjassa Amerikan Psyko (Bret Easton Ellis 1991), jossa mm. henkilöhahmo Timothy Price pyytää monesti Finlandiaa, mutta joutuu 'tyytymään' Absolut Vodkaan.

(wikipedia)